Connect with us

    Haberler

    Aşık Şenlik Tüneli Açılışı: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın Açıklamaları

    Aşık Şenlik Tüneli’nin açılışı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın önemli açıklamalarıyla gerçekleşti. Tünelin ulaşımda sağlayacağı kolaylıklar ve bölgeye katacağı değer hakkında detaylar için makalemizi okuyun.

    Published

    on

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın Aşık Şenlik Tüneli Açılışındaki Açıklamaları

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aşık Şenlik Tüneli’nin açılmasıyla birlikte, kış aylarında yoğun kar yağışlarının trafiği olumsuz etkilediği Mozeret Geçidi’nin daha akıcı bir hale geleceğini belirtti. Ardahan’ın Çıldır ilçesinde yer alan ve Türkiye’yi Gürcistan üzerinden Kafkaslar’a bağlayan bu önemli tünelin açılışında konuşan Uraloğlu, Mozeret Geçidi’nin sadece bir ulaşım yolu değil, aynı zamanda bölgenin tarihi, kültürel ve ekonomik yapısını şekillendiren kritik bir unsur olduğunu vurguladı.

    “Doğanın Korunmasına Özen Gösterdik”

    Bakan Uraloğlu, projenin çevresel etkilerine dikkat çekerek, “Gürültü bariyeri ile 42 kuş türünün yaşadığı ve bazı türlerin Türkiye’deki tek üreme noktası olan göldeki doğal yaşamın ulaşımdan etkilenmesinin önüne geçeceğiz. Böylece bu bölgedeki canlı hayatı ve çeşitliliğin korunmasına katkı sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

    “Yıllık 2 Milyar 437 Milyon Litre Akaryakıt Tasarrufu”

    Tünelin, Ardahan’ın coğrafi izolasyonunu ortadan kaldırarak, bölgeyi Türkiye ve dünya ile daha yakın bir hale getirdiğine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, “Artık Ardahan, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda ulaşım kolaylığıyla da dikkat çeken bir destinasyon haline gelmiştir. Bu projeler sayesinde sağlanan ulaşım kolaylıkları ile birlikte, seyahat sürelerinde yaklaşık 113 milyar 870 milyon lira iş gücü tasarrufu, akaryakıttan ise yaklaşık 83 milyar 622 milyon lira tasarruf sağlıyoruz. Toplamda yıllık yaklaşık 197 milyar 492 milyon lira ekonomik fayda elde ediyoruz.” dedi.

    “Türkiye Yüzyılı’nda Daha Güçlü Bir Türkiye Hedefliyoruz”

    Aynı zamanda Aktaş ve Türkgözü Sınır Kapıları’nın ülkemizin Kafkasya ve Orta Asya’ya uzanan ana ulaşım koridoru üzerinde yer aldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Son 22 yıl içerisinde Ardahan’ın ulaşım ve haberleşme altyapısına 32 milyar 690 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Kars-Susuz-Ardahan, Ardahan-Yanlızçam, Ardahan Şehir Geçişi, Ardahan Kuzey-Güney Çevre Yolları, Çıldır-Aktaş Yolu, Göle-Ardahan Yolu ve Göle Çevreyolu gibi önemli güzergahlardaki projelerimizi tamamladık.” şeklinde konuştu. Ayrıca, 8 ayrı kara yolu projesinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

    Bakan Uraloğlu, Ardahan-Posof-Türkgözü Yolu çerçevesinde çift köprü olarak inşa edilen Kura Viyadüğü’ndeki çalışmalara da dikkat çekerek, “Proje kapsamında 4 bin 972 metre uzunluğundaki Ilgar Tüneli ve Kura Viyadüğü ile birlikte 1 adet 87 metrelik çift köprü ve 1 adet 180 metrelik tek köprü bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

    Uraloğlu, “Türkiye Yüzyılı’nda daha güçlü bir Türkiye hedefi ile sürdürdüğümüz çalışmalar arasında yer alan Aşık Şenlik Tüneli ve Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı Yolu’nun başta bölge halkı ve Ardahan olmak üzere tüm ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

    Kaynak: İhlas Haber Ajansı

    • Ekonomi
    • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı
    • Gürcistan
    • Ardahan
    • Ekonomi
    • Trafik
    • Eğitim
    • Ulaşım
    • Çevre
    • Yaşam

    Continue Reading
    Click to comment

    Leave a Reply

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir