Connect with us

    Politika

    Vedat Işıkhan: SGK’yı Dünyaya Örnek Olacak Bir Sisteme Dönüştürdük

    Vedat Işıkhan liderliğinde, SGK’nın dünya çapında örnek alınacak bir sisteme dönüştürülmesi hedefleniyor. Sağlık hizmetlerinde yenilikçi adımlar ve etkili yönetimle, SGK’nın geleceği hakkında bilgilendirici bir içerik keşfedin.

    Published

    on

    Vedat Işıkhan: “SGK’yı Sıfırdan Alarak Dünyaya Örnek Olacak Bir Sisteme Dönüştürdük”

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) sıfırdan alarak, dünya çapında örnek alınacak bir sisteme dönüştürdüklerini vurguladı. Işıkhan, “Çalışanın da işverenin de hakkının korunduğu, daha adil ve müreffeh bir çalışma hayatı için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

    Işıkhan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 49. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuştu. Burada yaptığı konuşmada, yarım asra yaklaşan hak, adalet ve emek mücadelesinde tüm HAK-İŞ üyelerine teşekkür etti. Türkiye’nin günümüzdeki başarısında, çalışanların ve emekçilerin katkısının büyük olduğunu belirten Işıkhan, sendikaların varlığının gerçek bir demokrasi için vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

    Sendikal Örgütlenme ve Yasal Değişiklikler

    Çalışma hayatının temel unsuru olan sendikal örgütlenme konusundaki yasal değişikliklerin AK Parti hükümetleri tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Işıkhan, “12 Eylül darbesinin ürünü olan sendikalar ve toplu iş sözleşmesi yasalarını değiştirdik. Başta noter şartı olmak üzere sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırdık. ‘İşçi olmadan işveren olmaz, işveren olmadan da işçi olmaz. Devlet olmadan hiçbiri olmaz’ mottosuyla hareket ettik.” şeklinde konuştu.

    Sendikal Hayatın Temel Sorunlarını Çözüme Kavuşturmak

    Işıkhan, sendikal hayatın temel sorunlarını çözüme kavuşturduklarını belirterek, “SGK’yı sıfırdan aldık ve onu, dünyaya örnek olacak bir sisteme dönüştürdük. Çalışanın ve işverenin haklarının korunduğu, daha adil ve müreffeh bir çalışma hayatı için gerekli tüm adımları attık ve atmaya devam edeceğiz.” dedi.

    Türkiye Yüzyılı’nın, çalışanın, üretenin ve emeğin yüzyılı olacağını ifade eden Işıkhan, “Türkiye, her şeye rağmen, yatırımda, istihdamda ve ihracatta kaydettiği ilerleme ile artık önüne yüzyıllık hedefler koyacak seviyeye geldi. İstihdam oranlarımız her geçen gün artıyor ve iş gücü kapasitemiz daha nitelikli hale geliyor. İşçi, işveren, emekli, yaşlı, genç, kadın ve erkek olarak hep birlikte bu başarıyı gerçekleştireceğiz.” diye ekledi.

    Bakan Işıkhan, HAK-İŞ’in 49. kuruluş yıl dönümünün ülke ve millete hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

    HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın Mesajı

    HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, darbeler döneminde zor zamanlar yaşadıklarını ancak bu süreçte onurlu bir mücadele verdiklerini belirtti. Millet iradesinin her zaman öncelikli olduğuna vurgu yapan Arslan, “Kim olursa olsun, milletin seçtiği kişilere saygı duymalıyız.” dedi.

    Demokrasinin sendikal mücadele için kritik bir öneme sahip olduğunu, demokrasiden asla vazgeçmeyeceklerini belirten Arslan, zalimlere boyun eğmediklerini ifade etti. HAK-İŞ’in ne iktidar ne de muhalefetin alternatifi olduğunu vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ bir sivil toplum örgütüdür. Siyasetle ilişkilerimizi bu anlayış içerisinde sürdürmeye devam edeceğiz. Biz, siyaseti etkilemek, çalışanların haklarını savunmak ve lobi yapmak için buradayız.” dedi.

    49. yaşına giren HAK-İŞ’in tarihi yürüyüşüne leke sürmeden, geleceği bu anlayışla inşa ederek daha güçlü bir HAK-İŞ oluşturmak gerektiğini sözlerine ekledi.

    Continue Reading
    Click to comment

    Leave a Reply

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir